FORMA PART DEL VOLUNTARIAT

La Fundació Benallar transmet entre els seus valors el Compromís i l’Oferiment als altres. La tasca del voluntariat és el més viu exemple d’aquests valors.

Hi ha maneres diverses de ser molt útil amb la petita o gran tasca que cadascú pot aportar. El següent llistat és part de les activitats en les que potser tu ens pots ajudar:

PARELLA LINGÜÍSTICA

L’aprenentatge de la llengua s’accelera i es facilita en gran manera quan a més de les classes de llengua podem comptar amb parelles lingüístiques. Tant en el programa d’acollida i formació per a joves immigrants sense llar com en el programa de refugiats apliquem aquesta fórmula en la formació.

¿En què consisteix participar com a voluntari de parella lingüística?

Doncs setmanalment s’estableix una cita amb la persona que necessita practicar l’idioma. La trobada es pot fer en les instal·lacions de Benallar o bé aprofitant per anar a recórrer i conèixer diferents parts de la ciutat. La conversa és l’eina de treball i la satisfacció en constatar l’avenç és molt gran.

Ja sigui per practicar el Català o el Castellà, si tens ganes i compromís per col·laborar envia’ns les teves dades i t’informarem en més detall.

LOGÍSTICA I MANTENIMENT

L’activitat de Benallar s’estén a diversos pisos d’acollida distribuïts per Barcelona i en altres centres d’activitats i formació com és l’hort o la seu. Per això és molt útil un cop de mà en els trasllats de materials i de mobiliari així com en les recollides d’aliments i de les verdures de l’hort. Si tens carnet i habilitat per conduir una furgoneta, ajudar amb el teu propi vehicle o sumar mans i esforços amb la resta de l’equip, el teu ajut serà molt benvingut.

Els pisos requereixen molt sovint millores i un manteniment constant de les instal·lacions a nivell bricolatge, elèctric i lampisteria. Potser també en aquestes tasques ens pots ajudar, ja sigui en moments puntuals quan realitzem una reforma, setmanalment o quinzenalment per resoldre les necessitats que sorgeixen en el dia a dia.

Envia’ns les teves dades per informar-te

ACOMPANYAMENT A L’HORT

Bona part de la tasca formativa es realitza colze a colze a l’hort. En aquest especial paratge es creen complicitats en les que floreix la convivència.

Treballar la terra durant tot el matí és una tasca dura en algunes èpoques de l’any, tot i així l’esforç dels voluntaris dona molts fruits doncs els nois del programa d’acollida avancen en les seves habilitats comunicatives, treballen la companyonia, ajuden a enfortir-los anímicament i a en definitiva a normalitzar la relació amb la resta de persones.

No és un requisit tenir habilitats en jardineria i horticultura, només la voluntat i la dedicació de compartir aquests moments del dia, encara que sigui un cop per setmana.

Envia’ns les teves dades per informar-te

CUINA

En la primera fase d’acollida, els joves inicien la seva estada en un pis on són rebuts amb un esperit molt maternal. En el seu llarg recorregut troben aquí un càlid grup de persones que els donen allotjament, es preocupen per tal que tinguin les necessitats més bàsiques cobertes i els cuinen diàriament en el pis d’acollida.

Si vols participar com a cuiner, cuinera o ajudant de cuina seràs molt benvingut per tothom.

Envia’ns les teves dades per informar-te

ALTRES

Si vols participar com a voluntari segur que trobem la manera en que siguis molt útil. Així que ens pots contactar directament i parlarem de quines altres possibilitats d’ajuda i hi ha.

Envia’ns les teves dades per informar-te