L’hort de Benallar ha tornat a agafar ritme amb l’arribada dels nous alumnes del Curs d’Horticultura i Jardineria ecològica. Des del mes de febrer fins a finals de novembre, i de dilluns a divendres, els joves participen en una formació que, a més de l’aprenentatge tècnic en horticultura i jardineria, els aporta molts altres beneficis en l’àmbit emocional i en l’àmbit de competències transversals: habilitats comunicatives, responsabilitat, treball en equip i autoestima.

Una formació que va més enllà

La formació els aporta valors i estructuració a la quotidianitat, un entorn de socialització i treball en equip. Això és gràcies a la llarga durada i intensitat -10 mesos- que permet la creació de forts vincles i que es puguin treballar competències que són necessàries per al desenvolupament i la integració al món social i laboral que els espera.

L’espai on es desenvolupen les activitats també és clau per aconseguir aquestes competències. La finca situada al barri de Sarrià, suposa un espai de pau, agradable tan per treballar com per gaudir-ho.

El perfil dels joves

8 són els joves que participen al curs que acabem d’iniciar. Provenen de diferents indrets d’Àfrica i es troben en situació irregular, esperant a solucionar-ho, i en situació de vulnerabilitat.

L’hort de Benallar durant la pandèmia

Les activitats a l’hort s’han vist afectades degut a la situació de pandèmica actual. Es segueixen tots els protocols de seguretat amb molta cura. Això fa que els procediments siguin més lents. Tot i això, al ser activitats a l’aire lliure, els permet agafar aire, respirar, lluny del soroll i les presses de la ciutat.

Poder anar a l’hort significa desconnectar dels sorolls de la ciutat, i poder connectar amb un mateix mentre estàs aprenent.